Aldi přechází u vepřového masa na tzv. "5D" systém
V tiskové zprávě německý diskont uvedl, že hodlá do čtvrtého čtvrtletí roku 2022 přejít u čerstvého vepřového masa na zcela domácí původ.
Od narození až po zpracování z Německa, tedy "5D" - tím se společnost znovu plně hlásí k "německému zemědělství". Firma Aldi teď absolutně razí myšlenku, že se chce v budoucnu ještě více zaměřit na zboží z Německa a podpořit tak německé zemědělství.
Aldi Nord a Süd chtějí změnu provést do konce roku 2022. Po konzultaci s dodavateli chtějí na tento přechod ponechat dostatek času.
V 5D probíhá porod, odchov, výkrm, porážka a bourání/zpracování v Německu. Dosud Němci ve velkém dováželi selata ze sousedních zemí. Tato mezera v D systému by ale nyní měla být odstraněna.
V produkci čerstvého masa chce
diskont nejpozději do roku 2030 zcela přejít na formy chovu č. 3 a 4, tj. mnohem šetrnější k životním podmínkám zvířat.